Emparro20-Pro: fleksibilen, učinkovit, zanesljiv | Murrelektronik

4. april 2023

Emparro20-Pro: fleksibilen, učinkovit, zanesljiv

Podjetje Murrelektronik predstavlja stikalni napajalnik Emparro20-Pro s stopnjo zaščite IP20 s funkcijo IO-Link.

Stikalni napajalnik Emparro20-Pro, ki ga je razvilo podjetje Murrelektronik, lahko opremimo z dodatnim adapterjem za IO-Link, ki ga je treba posebej kupiti. IO-Link omogoča uporabnikom dostop do naprave na daljavo, preko katerega lahko nastavljajo izhodno napetost, diagnostiko napajalnika ali zaklenejo upravljalne elemente in tako preprečijo nepooblaščeno prilagajanje izhodne napetosti.

Emparro20-Pro je velik 50 x 123 x 138 milimetrov in je za več kot 40 odstotkov ožji in na splošno občutno manjši ter prostorsko varčnejši od predhodnega modela. Stikalni napajalnik je mogoče namestiti popolnoma brez orodja s pomočjo vodil. Namestitev napajalnika pri strankah je tako enostavnejša, poleg tega pa s tem prihranimo čas in stroške. Možna je sicer tudi namestitev z vijaki. 

V paralelnem načinu je mogoče vzporedno upravljati več naprav. Medtem ko so morali uporabniki v preteklosti prilagajati napetost s potenciometrom, jo lahko seda nastavijo s pomočjo gumbov na napajalniku Emparro20-Pro. Izhodno napetost (Output) lahko s tipkama + in - prilagodijo na poljubno vrednost med 22 in 28 VDC. Tipke lahko zaklenejo preko IO-Linka ali s pomočjo kombinacije tipk na napravi. S tem onemogočijo neželeno nastavljanje izhodne napetosti.

Emparro20-Pro ima izkoristek večji od 95 odstotkov. S tako visokim izkoristkom se tudi obratovalni stroški zmanjšajo na minimum. Poleg tega se električne omarice zaradi manjše odvečne toplote manj segrevajo, zaradi česar se lahko tudi klimatizacija v električni omarici deloma zmanjša. Emparro20-Pro obeta številne potencialne prihranke. Tudi življenjska doba in zanesljivost naprave se povečata. Prenapetostna zaščita tipa III varuje Emparro20-Pro pred previsokimi napetosti.

Uporabniki lahko s preventivno diagnostiko neprestano spremljajo življenjsko dobo napajalnika Emparro20-Pro. Ta funkcija prikazuje, kdaj se stikalni napajalnik bliža koncu svojega življenjskega cikla. V ta namen se spremljajo različni parametri: temperatura znotraj napajalne enote, vklopni procesi in trajna preobremenitev nad 120 odstotkov. Ko je statistično izračunana življenjska doba dosežena, naprava preko brezpotencialnega kontakta pošlje določen signal. Napajalnik še naprej deluje brez omejitev, vendar se poveča nevarnost za okvare. Stranke naj na to opozorijo med servisiranjem. Tako se lahko izognejo izpadom in povečajo razpoložljivost in produktivnost naprave.

Emparro20-Pro s funkcijo Power Boost zagotavlja 150 odstotkov več energije za pet sekund (30 A z napajalnikom 20 A). Pri 90 % obremenjenosti napajalnika se prižge utripajoča LED luč "OK/ALARM".

Novice iz našega podjetja

One for all – Modlight60 Pro RGB

The Modlight60 Pro RGB IO-Link signal tower from Murrelektronik is a versatile, adaptable and cost-efficient solution for applications that call for clear, reliable signaling.

Izvedite več

Koristi in prednosti ethernetnih stikal

Murrelektronik usmerja podatke v pravo smer

Izvedite več

Modlight® Illumix Slim & Classic Line RGBW

Osvetlitev in prikazovalnik stanja v eni napravi

Izvedite več

Newsletter
Always up to date!
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...