Avtomatizacija na področju avtomobilske industrije | Murrelektronik
Murrelektronik ponuja izdelke in rešitve za avtomobilsko industrijo

Avtomobilska industrija

Podjetje Murrelektronik – vaš partner na področju avtomobilizma

Na področju avtomobilizma morajo biti vsi procesi – od preoblikovanja pločevine, izdelave karoserije, lakiranja in izdelave agregatov do končne montaže – medsebojno usklajeni do vsake podrobnosti. Iskani sta tako zanesljivost kot visoka razpoložljivost, saj se je treba izogniti dragim prekinitvam.
Pomembno interdisciplinarno področje je transportna tehnika, kjer električne viseče transportne proge ali transportni sistemi brez voznika premikajo dele vozila med posameznimi napravami. Obenem služi tovrstna tehnika tudi shranjevanju delov. Ti procesi morajo potekati brez motenj, zato so diagnostične možnosti v takšnih sistemih izredno pomembne.

Vsestranskost: Procesi v avtomobilski industriji

Charging station for electric vehicles

New Energy Vehicles

Sooblikujte jutrišnje tehnologije že danes

Produkcija vozil na električne baterije ali gorilne celice ne predstavlja velikih izzivov le za proizvajalca vozil, temveč tudi za proizvajalce ustrezne napajalne infrastrukture. Ni pomembno, ali gre za proizvodnjo karoserij, montažo baterij ali denimo za razvoj elektrolizatorjev, ki proizvajajo vodik – avtomatizacijske in inštalacijske rešitve podjetja Murrelektronik naredijo produkcijo bolj ekonomično.

Lakirnica in montaža

Večstopenjski postopek lakiranja

Večstopenjski postopek lakiranja mora biti fleksibilen, saj pogosto v eni lakirnici nanašajo na različne tipe vozil lak v različnih barvah. Sistemi morajo biti izredno zanesljivi, kar omogoča izogniti se mirovanju strojev. Tudi inštalacijske rešitve končne montaže morajo biti fleksibilne, saj se zahteve redno spreminjajo. Kompaktne oblike uporabljenih izdelkov olajšujejo uporabo.

Pogonski sklop

Izdelovanje agregatov in menjalnikov

Za izdelovanju agregatov in menjalnikov so potrebne komponente, odporne na olja in maziva. Te inštalacijske rešitve morajo biti stroškovno ugodne in fleksibilne, saj vsaka naprava predstavlja nov izziv. Pomembno je, da so komponente majhne, saj je v strojih na voljo le omejen prostor.

Sestava karoserij

Odporne komponente z zaščito IP67

V neprijaznem industrijskem okolju so na področju izdelave karoserije iskane robustne in odporne komponente z zaščito IP67, ki niso občutljive na iskre varjenja in so odporne na vibracije. Obsežne diagnostične možnosti naj bi skrajšale mirovanja strojev. Pri menjavi orodja na robotu so v središču

hitri časi zagona, na primer pri konceptih hitrega zagona (Fast-Start-Up) ali hitrega povezovanja (QuickConnect). Komunikacija prek sistema Fieldbus z bakrenimi kabli ali kabli iz optičnih vlaken  zagotavlja nemoten prenos podatkov.

Preoblikovanje pločevine

Visoka stopnja avtomatizacije v oddelku za preoblikovanje pločevine

V oddelkih za preoblikovanje pločevine je stopnja avtomatizacije izredno visoka, saj vse proizvodne faze potekajo popolnoma avtomatizirano. Posledično morajo biti komponente odporne na vibracije in tresljaje. V tem procesu sta najbolj zaželeni najvišja zanesljivost in stalna razpoložljivost, saj lahko izpadi hitro predstavljajo velik strošek. Poleg tega so zelo pomembni tudi kratki časi za menjavo orodja in hiter zagon.

Izdelki, navedeni na seznamu

Izdelki bodo navedeni na seznamu odobrenih izdelkov vseh priznanih proizvajalcev vozil in prvorazrednih dobaviteljev (Tier-1).

Svetovanja in podpora po celem svetu

Ekipa Global Automotive Team podjetja Murrelektronik s strokovnim znanjem podpira in pri vprašanjih svetuje podjetjem v tej panogi po celem svetu.

Zmanjšanje dragih prekinitev v proizvodnji

Z diagnostiko izdelkov, rešitev in konceptov podjetja Murrelektronik je zamudno iskanje napak le še preteklost. S tem se poveča tudi razpoložljivost naprav.

Dober dan
E-novice
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...