Digitalna transformacija | Murrelektronik

Odločilen korak v prihodnost

Digitalizacija je možna le z decentralizacijo

Tako deluje digitalizacija

Danes na vsakem koraku slišimo: digitalizacija, transformacija, moramo, morali bi, oh, brez tega vsekakor ne gre. Proizvajalci avtomobilov se vse bolj razvijajo v podjetja za programsko opremo. Celotne valute so predstavljene z ničlami ​​in enicami. Kaj to pomeni za proizvodno industrijo, za področje avtomatizacije? Bomo čez deset let sploh še prepoznali to področje? 

Glede na hitrost sprememb v Murrelektroniku ne upamo napovedati, kaj se bo zgodilo v daljni prihodnosti. Ampak z gotovostjo lahko že zdaj trdimo, da bo pot do digitalizacije brez decentralizacije zelo dolga in trnova. Decentralizacija predstavlja odločilen korak v smeri digitalizacije in z njo bomo uspeli transformirati področje avtomatizacije. Lahko celo rečemo, da bo to bistveno poenostavilo in olajšalo stvari ter zmanjšalo njihovo kompleksnost. 

Obsežna ponudba

Zakaj to trdimo s takšno samozavestjo? Ker se že leta osredotočamo na decentralizacijo. Kot strokovnjak za inštalacijsko tehniko v sistemih smo sami razvili strojno opremo, ki je potrebna za digitalno transformacijo (module fieldbus, stikala, napajalnike, IO-Link, kable in konektorje). Poleg tega pa imamo tudi močno programsko ozadje, ki nam z znanjem in izkušnjami omogoča ustvariti digitalnega dvojčka. Realni svet in svet strojne opreme smo torej združili v obsežno ponudbo. Tako na področju avtomatizacije vsak dan iščemo nove izzive, spodbujamo in razvijamo avtomatizacijo naprej ter pospešujemo digitalno preobrazbo – za nas z našimi strankami. 

Decentralizacija v DNA

Naša DNA nam prinaša veliko koristi, predvsem odprtost naše tehnologije in vmesnikov. Naši izdelki podpirajo vse vmesnike in protokole, smo odprti tudi za nove, prihajajoče standarde in tehnologije, saj v ustreznih gremijih in konzorcijih spodbujamo njihov razvoj. Dokaz za to je naša obsežna ponudba izdelkov z IO-Linkom ter sistem za avtomatizacijo Vario-X. 

Decentralizacija v DNA

Premišljeni izdelki in rešitve

Pri Murrelektroniku gredo rešitve in izdelki z roko v roki. Šele po inteligentni integraciji v celoten sistem nastane iz izdelka rešitev. Zato smo naše izdelke razvijali glede na izzive naših strank. Osredotočali smo se torej na naše stranke. Iskanje najboljše možne rešitve, je tudi del našega poslanstva. To nas je tudi spodbudilo, da smo ustvarili obsežno ponudbo, s katero želimo naše stranke podpirati pri prehodu v decentralizacijo. Iskanje celostnih rešitev samo na enem mestu. Na tem mestu vam želimo deloma predstaviti nekaj naših najpomembnejših izdelkov:

Wolfgang Wiedemann, Director Application Sales Consulting

Proizvodna industrija in strojniki se soočajo s štirimi velikimi izzivi: z digitalno transformacijo, željo po bolje razvitih in oblikovanih izdelkih, potrebo po večji učinkovitosti pri izdelavi in inštalaciji ter trajnostjo. Decentralizirana avtomatizacijska tehnika jim pomaga najti rešitve zanje!

Wolfgang Wiedemann, Director Application Sales Consulting

Digitalni dvojček je zakon

Murrelektronikovo znanje in izkušnje o digitalnem dvojčku vas postavijo v prvo vrsto oz. v središče dogajanje in vas ne potisnejo ob rob. Digitalna slika v merilu 1:1 vključuje vse funkcije in parametre originalnega sistema oz. naprave. Na virtualnem modelu je uporabljen enak model upravljalnika kot kasneje na realnem stroju. Sistem lahko s pomočjo razširjenje resničnosti »postavimo« v proizvodno halo. 

Digitalni dvojček pomembno prispeva tudi k spremljanju stanja in prediktivnemu vzdrževanju med delovanjem. Umetna inteligenca v kombinaciji z digitalnim dvojčkom vidno olajša uporabo. Če podatke naložimo v ustrezno programsko opremo in analitična orodja, lahko prepoznamo nepravilnosti med procesom in pravočasno sprožimo ukrepe za njihovo odpravljanje. Na podlagi dolgoročne analize zbranih podatkov lahko dobimo vpogled v stanje energetske učinkovitosti in izvedemo simulacije različnih procesnih sprememb, ki nam podajo informacije o možnih prihrankih.

Digitalni dvojček
Skrajšajte zagon in parametriranje prek aplikacije

Upravljanje prek aplikacij, z glasovnimi pomočniki in kretnjami so zaradi pametnih telefonov in pametnih ur postali nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja. Zakaj torej strojev ne bi mogli enostavno upravljati in zagnati prek aplikacije? To je torej učinkovit instrument za skrajšanje zagona in močno olajša dela inštalaterjem strojev in kasnejšim upravljavcem. »Parameterizacija namesto programiranja« se glasi naš moto. Na ta način lahko podjetja poslujejo kljub pomanjkanju kvalificirane delovne sile.

Sistematična inštalacija
s konceptom

Kot strokovnjak za inštalacijo se pri Murrelektroniku zavedamo, kako lahko zaradi upoštevanja celotnega sistema izkoristimo potenciale za prihranek in se izognemo napakam pri inštalaciji. Zato digitalno transformacijo vidimo kot tandem, ki ga sestavljata decentralizacija in učinkovit inštalacijski koncept, ki je bil razvit za določen sistem.

Dogovorite se za termin!

Želite raje govoriti s človekom kot z digitalnim dvojčkom? Iskreno, tudi mi. Potem prosimo izpolnite obrazec. 

Rešitev računske naloge vnesite v zgornje polje.
captcha
*obvezno polje
Newsletter
Always up to date!
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...