Rešitve s stopnjo zaščite IP67 za obdelovalne stroje | Murrelektronik
Murrelektronik ponuja izdelke in rešitve za strojegradnjo

Obdelovalni stroji

Dober občutek pri izbiri pravega inštalacijskega koncepta

Področje obdelovalnih strojev je obsežno. Potrebe in želje strank pri povpraševanju o decentraliziranih inštalacijah so tako različne kot stroji in naprave same. Vendar imajo tudi skupno točko: ekonomičnost, nizki skupni stroški in večja konkurenčnost.

Dobri inštalacijski koncepti povezujejo vse IO-točke z upravljalnikom na zelo ekonomičen način, zato podjetje Murrelektronik ne ponuja le ene rešitve za en izziv. Namesto tega lahko izbirate med raznolikimi pasivnimi in aktivnimi inštalacijskimi koncepti ter različnimi strukturami (obročaste strukture, postavitve v liniji in topologija v obliki zvezde) – možnosti je veliko, mogoče pa jih je tudi kombinirati.

Obdelovalni stroji za rezanje

Moduli podjetja Murrelektronik za uporabo na obdelovalnih strojih za rezanje

S stroji za rezanje obdelujemo obdelovance pod intenzivnim vplivom hladilnih tekočin in maziv. Dodajanje materiala, neposredni postopek obdelovanja in odvajanje odrezkov sestavljajo zaprt sistem. Priporočeni izdelki podjetja Murrelektronik za obdelovalne stroje so MVK Metall, MVK Metall Safety, Impact67, Cube67 in pasivni razdelilniki – uspešno jih uporabljajo številni vodilni proizvajalci obdelovalnih strojev. Moduli podjetja Murrelektronik za uporabo na obdelovalnih strojih za rezanje so popolnoma zaliti in neprepustni, odporni na hladilne tekočine in maziva ter neobčutljivi na tresljaje in udarce. Poleg tega omogočajo »zamenjavo upravljanja brez zamenjave sistema«, ki je očitna ključna značilnost sistema Cube67.

Montažna tehnika in uporaba

Podjetje Murrelektronik priporoča inštalacijske koncepte z izbranimi izdelki

Pri strojih in napravah za montažo in uporabo že obdelanih posameznih komponent priporočamo inštalacijo konceptov z izdelki Cube67, moduli AS-Interface, Impact67 in pasivnimi razdelilniki. Slednji omogočajo decentralizirane rešitve in veliko prostora v električni omarici, poleg tega pa so tudi odporni na prah, kakor določa zaščitni standard IP6X. Prav tako tudi v napravah velikih prostorskih razsežnosti omogočajo ekonomsko učinkovite inštalacijske koncepte.

Stroji za brizgalno vlivanje

Avtomatizacijske komponente s kovinskim ohišjem so nujno potrebne.

Za dele, izdelane s pomočjo tekoče kovine ali umetne mase, so avtomatizacijske komponente s kovinskim ohišjem nujne, zato se za inštalacije na področju vlivanja priporoča uporaba modula Fieldbus MVK Metall. Medtem so za spremljevalne procese in procese dovajanje atraktivne rešitve z modulom Cube67 ali pasivnimi razdelilniki. Prednost te rešitve je, da se vse funkcije nahajajo znotraj kovinskega ohišja, ki je odporno na vse vplive. Vse rešitve Fieldbus ponujajo optimalne diagnostične možnosti in skrbijo za visoko fleksibilnost.

Zmanjšanje skupnih stroškov lastništva

I/O moduli podjetja Murrelektronik s stopnjo zaščite IP67 zmanjšujejo čas nameščanja.

Zaščita za človeka in stroj

Komponente podjetja Murrelektronik skrbijo v primeru napake za varen izklop. Varni vzhodi in izhodi so združeni v modulu IP67. Tako lahko zagotovimo varnostne funkcije do kategorije PL e/Kat. 4 po standardu ISO 13849 oz. SIL3 po standardu IEC 62061.

Visoka razpoložljivost strojev

Z obsežnimi funkcijami za diagnosticiranje lahko hitro najdemo napake. To zmanjša čase mirovanja. Diagnozo lahko izvedemo zelo natančno. Izdelek Cube67 Diagnose-Gateway omogoča vizualizacijo stanja stroja ali naprave v nadrejenih sistemih.

Newsletter
Always up to date!
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...