Murrelektronik je po celem svetu sinonim za kakovost | Murrelektronik
Murrelektronik pomeni kakovost - po vsem svetu

Izdelava
& kakovost

Izvrstna kakovost

Ni pomembno, za kateri izdelek gre – podjetje Murrelektronik je po celem svetu sinonim za kakovost. Zato v vsakem proizvodnem obratu izdelujemo izdelke na enakih proizvodnih linijah in po enakih postopkih. Globalna oskrbovalna veriga skrbi za nemoten potek dela v naših proizvodnih obratih in logističnih centrih po svetu, ki skupaj obsegajo več kot 32.000 m².

Naši proizvodni obrati in logistični centri

Naš cilj je, omogočiti hitro dostavo izdelkov strankam po celem svetu. Zato stavimo na globalno proizvodno omrežje in smo z obrati na petih lokacijah prisotni v vseh ključnih regijah. Za lokalni trg proizvajamo v kraju samem. Tako lahko zagotovimo kratke dobavne poti in hitro dostavo.

Kompetenčni center za vodila Fieldbus:
Oppenweiler, Nemčija

V proizvodnem obratu Oppenweiler se v neposredni bližini razvojnega centra nahaja zelo sodobna proizvodnja sistemov Fieldbus. Pri tem so proizvodni postopki vsaj tako sodobni kot končni izdelki – industrija 4.0, sledljivost izdelkov in postopkov ter izdelava po principu sodelovanja človek-stroj, upodabljajo celoten spekter moderne avtomatizacije.

Osrednji izdelki: moduli Fieldbus za zaščitni razred IP20 in IP67

Pregled proizvodnje modulov Fieldbus

Certifikat ISO 9001

Kompetenčni center za konektorje:
Stollberg, Nemčija

V obratu podjetja Murrelektronik na območju Rudne gore (Erzgebirge) se vse vrti okrog kablov in konektorjev. Tukaj razvijajo in izdelujejo več kot 30.000 različic – in to v najkrajšem času. Pod oznako MEX (Murrelektronik Express) prednostno izdelujemo izdelke s skrajšanim pretočnim časom, ki so prilagojeni potrebam strank.

Osrednji izdelki: okrogli konektorji M8 in M12, ventilni priključek, prirobni vtični konektor, napajalni kabel M12 in priključni kabel za motor M23

Pregled proizvodnje konektorjev

Certifikat ISO 9001

Kompetenčni center za oskrbo z električno energijo:
Stod, Češka

Češki obrat je po površini največji obrat v združenju Murrelektronik. Večino izdelkov iz področja oskrbe z električno energijo in njeno distribucijo izdelamo tukaj. Poleg sodobne proizvodnje se tukaj nahajata tudi razvojni in konstrukcijski center za naše transformatorje.

Osrednji izdelki: transformatorji, napajalniki, sistemi MICO, vmesniki, komponente proti motnjam, konektorji

Pregled proizvodnje transformatorjev:

Certifikat ISO 9001

Kompetenčni center v Aziji:
Šanghaj, Kitajska

Da bi zmanjšali dobavne roke za naše azijske stranke, smo odprli obrat v Šanghaju. Obrat je poleg tega tudi kompetenčni center za transformatorje za azijski trg. Z izdelki, ki jih razvijemo in izdelamo tam, lahko hitro pokrijemo potrebe na lokalnem trgu.

Osrednji izdelki: transformatorji, okrogli konektorji M8 in M12, ventilni priključki, napajalniki

Kompetenčni center za ameriške konektorje:
Atlanta, ZDA

V proizvodnem obratu v Atlanti, v zvezni državi Georgii, izdelamo več kot 10.000 različic kontektorjev za trg v Združenih državah, Kanadi in Mehiki. Tukaj izdelujemo in razvijamo različice konektorjev, prilagojenih za ta trg. Tako lahko s kratkimi dostavnimi roki pokrijemo lokalne potrebe in se osredotočimo na posebne zahteve trga.

Osrednji izdelki: okrogli konektorji M8 in M12, program konektorjev za ameriški trg

Logistični center, Oppenweiler

Naš cilj je, omogočiti hitro dostavo izdelkov strankam po celem svetu. Zato stavimo na globalno logistično omrežje s centri v Ameriki, Evropi in Aziji. Globalna oskrbovalna veriga skrbi za nemoten potek dela v logističnih centrih po svetu. Tako lahko zagotovimo kratke dobavne poti in hitro dostavo.

Največji logistični center se nahaja v kraju Oppenweiler v Nemčiji, kjer je tudi sedež podjetja Murrelektronik. Tukaj v popolnoma avtomatiziranem sistemu skladiščenja z več kot 45.000 prostori za zabojnike shranjujemo več kot 1.000.000 izdelkov iz področja oskrbe z električno energijo, vmesnikov, I/O sistemov in priključne tehnike. Od tod lahko zagotovimo najkrajše roke dostave za naše stranke po vsem svetu.

Testni center

Podjetje Murrelektronik ima svoj testni center z laboratorijem za EMC, ki je že zgodaj vključen v razvoj novih izdelkov. Tako lahko zagotovimo prvovrstno kakovost v razvoju in izdelavi:

  • izdelki so akreditirani in jih redno preverjamo
  • ne uporabljamo zdravju nevarnih materialov
  • izdelki so skladni z okoljskimi predpisi (REACH, RoHS, China-RoHS, Conflict Minerals …)

Testni center je pomemben ponudnik storitev podjetja Murrelektronik, poleg tega pa ponuja svoje storitve tudi drugim podjetjem.

Področje EMC (preverjanje EMC) je zato akreditirano s strani akreditacijskega organa za Nemčijo DAkkS (Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH). Tudi druga testiranja izdelkov, kot so na primer kontrola električne varnosti, preverjanje tipov, materiala, tesnosti, odpornosti proti medijem in na klimatske razmere lahko izvedemo v okviru strokovnega in individualnega svetovanja v zelo zgodnji fazi projekta. To zmanjšuje nadaljnje stroške, povezane s konstrukcijo in ponovnim oblikovanjem, ter omogoča hitro uvedbo izdelka na trg.

Oppenweiler(DE)
Stollberg(DE)
Stod(CZ)
Šanghaj(CHN)
Atlanta(USA)
Logistični center
Testni center

Zagotavljanje kakovosti

Na vseh področjih se ravnamo po strategiji brez napak in neprestano investiramo v stroje, naprave in preverjanje kakovosti ter tako razvijamo in izboljšujemo tehnične procese.

Vključevanje naših dobaviteljev, robustni poteki dela in konstantno izvajanje ukrepov za optimizacijo procesov so temelji za nastanek naših kakovostnih in tehnološko naprednih izdelkov vrhunske kakovosti.

Vsi naši obrati in centri so certificirani po standardu DIN ISO in so redno revidirani.

Dober dan
E-novice
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...