Prednosti IO-Linka | Murrelektronik
Murrelektronik IO-Link

Zmogljivi inštalacijski koncepti z IO-Linkom

Proizvodni procesi postajajo hitrejši, fleksibilnejši ter bolj ekonomični, zato morajo sodobni stroji in naprave zajeti številne podatke. Priključitev pametnih naprav, ki delujejo s komunikacijskim standardom IO-Link, omogoča enostavno rokovanje s to obilico podatkov in njihovo preglednost od ravni senzorjev in aktuatorjev pa vse do oblaka. Podjetje Murrelektronik je strokovnjak za učinkovito in spretno vključevanje naprav z IO-Linkom v strojne inštalacije.

Komunikacijski standard IO-Link naredi stroje učinkovitejše, fleksibilnejše in bolj ekonomične. Podjetje Murrelektronik izdeluje infrastrukturo za prenos podatkov.

Wolfgang Wiedemann, strokovnjak za IO-Link

Katere so najodločilnejše prednosti IO-Linka?

IO-Link skrajša čas zagona

Za komunikacijo prek IO-Linka ne potrebujemo oklopljenih napeljav. Namesto tega uporabljamo standardizirane industrijske konektorje (M12 ali M8), ki se jih lažje priključi in so tudi stroškovno ugodnejši. Parametrični podatki za pametne senzorje in aktuatorje pridejo neposredno od upravljalnika in jih ni potrebno ročno parametrirati. Stroji so tako prej pripravljeni za uporabo.

Revolucionarni IO-Link Vzdrževanje in servisiranje

Naprave z IO-Linkom oddajajo procesne podatke v jasni in razumljivi obliki, zato imajo serviserji prvovrsten vpogled v procese ter stanje naprave, posledično pa lahko popravila izvedejo takoj in uveljavijo nove vzdrževalne koncepte. Prav tako je enostavno organizirati tudi vzdrževanje na daljavo.

IO-Link zmanjšuje stroške

Drage analogne kartice v upravljalniku niso potrebne. Standardne napeljave so cenejše od oklopljenih. Zaradi nastavljivih senzorjev in aktuatorjev ni potrebno veliko različic, postopki pridobivanja so enostavnejši in potrebno je manj prostora v skladišču. Vse omenjeno tako neposredno znižuje stroške.

IO-Link zvišuje produktivnost

Pri IO-Linku se parametri naprave shranjujejo neposredno v modulu Master. Če eno napravo zamenjamo, jih lahko neposredno prenesemo na novo komponento. To občutno poenostavi izmenjavo v primeru servisa in masivno zmanjša čas mirovanja.

IO-Link s podjetjem Murrelektronik

Podjetje Murrelektronik je kompetenten svetovalec pri uresničevanju inštalacijskih konceptov, ki so popolnoma prilagojeni določenim uporabam. Skupaj z vami analiziramo strukturo vaših naprav in strojev, pri čemer še posebej pazimo na število ter položaj vhodnih in izhodnih točk, na katere so priključeni senzorji, aktuatorji in pametne naprave. Iz številnih različnih konceptualnih zasnov skupaj z vami razvijemo inštalacijski koncept, popolnoma prilagojen vašim zahtevam. Vsem konceptom je skupno, da vključujejo komunikacijo z IO-Linkom na ekonomski in učinkovit način.

Vrata kompaktnih modulov Fieldbus podjetja Murrelektronik (MVK Metall, MVK Fusion, Impact67 in Solid67) podpirajo IO-Link in omogočajo enostavno priključitev naprave na inštalacijski koncept. Z modulom MVK Fusion lahko prvič upodobimo standardne sisteme IO, varnostne uporabe ter naprave z IO-Linkom samo v enem modulu. Posebej zanimiva je integracija modula IO-Link Master Cube67 v inštalacijah Cube. Gre za kompaktni in modularni sistem Fieldbus podjetja Murrelektronik, ki mu lahko na enem vozlišču priključimo do 128 naprav z I/IO-Linkom.

Podjetje Murrelektronik ponuja praktično dodatno opremo, s katero inštalacijski koncepti z vgrajenimi napravami IO-Link dosežejo maksimalno ekonomičnost. Razdelilniki IO-Link omogočajo, da se število digitalnih vrat z IO-Linkom poveča na enostaven način. Z IO-Linkom oz. analognim pretvornikom podjetja Murrelektronik lahko analogne senzorje in aktuatorje nezahtevno priključimo na modul IO-Link-Master. Induktivni spojniki IO-Link podjetja Murrelektronik prenašajo energijo in dvosmerno komunikacijo IO-Link brezkontaktno prek zračne reže. Modul IO-Link-Master in naprave lahko v kratkem času (10 ms) vzpostavijo povezavo in jo enako hitro tudi prekinejo. Prek IO-Linka lahko upravljamo celo stikalne napajalnike Emparro67 Hybrid,ki so predvideni za uporabo v zaščitnem razredu IP67.

Datoteka IODD (IO Device Description) opisuje napravo, namenjena pa je senzorjem in aktuatorjem. Vsebuje informacije o identifikaciji, parametrih naprave, lastnostih komunikacije, podatke o procesih in diagnozah ter druge podrobnosti. Pri modulih Fieldbus MVK Metall in Impact67 podjetja Murrelektronik so datoteke IODD naprave IO-Link shranjene v datoteki GSDML glede na potrebe strank. Če na inštalacijo namestimo naprave, npr. senzorje IO-Link ali ventilske otoke IO-Link, lahko s standardnim orodjem za inženiring do te baze podatkov dostopamo neposredno, brez dodatne programske opreme (različnih proizvajalcev) ali zamudnih delovnih korakov, kot je uvoz datotek – integracija se tako izvrši v kratkem času.

Delimo naše znanje!

Smo strokovnjaki za IO-Link in integracijo naprav z IO-Linkom v inštalacijske koncepte. To znanje delimo z vami na Dnevih tehnologije, delavnicah in v neposrednem pogovoru z vami.

 

Use Case: a Cube67 IO-Link application Whitepaper: IO-Link Whitepaper: IO-Link Solutions Brochure: IO-Link Makes Installations Easy

Dober dan
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...