Kompakten modularni IO sistem - Cube67 | Murrelektronik

Decentraliziran, fleksibilen, odprt sistem

Cube67

Kompakten modularni IO sistem

Cube je modularno zgrajen sistem vodil Fieldbus za popolne decentralizirane inštalacijske koncepte. Zaradi njegove prilagodljivosti lahko za vsako uporabo najdemo idealno rešitev – vse od stopnje zaščite IP20 pa do IP69K.

Značilnosti modula Cube so: visoka funkcionalnost, vtični priključki, robustna in kompaktna oblika, zaliti moduli ter večnamenski vhodi in izhodi. Moduli so nameščeni v neposredni bližini senzorjev in aktuatorjev. Sistemski kabel zagotavlja povezavo z vozliščem vodila in prenaša tako podatke kot tudi energijo. Obsežne diagnostične funkcije skrbijo za transparentnost. Zaradi decentralizacije se znatno zmanjša število sponk v električnih omaricah, kar v njih ustvari več prostora.

Rešitve Cube67 ponujajo najvišjo stroškovno učinkovitost na vsaki stopnji življenjskega cikla stroja: pri enostavnih konstrukcijah, hitri namestitvi stroja, zagonu brez napak in pri produktivnem obratovanju zaradi visoke razpoložljivosti naprav.

Odlike sistema Cube67

 • Inštalacijski koncepti, usmerjeni k uporabnikom, optimalno prilagojene rešitve glede na rabo;
 • odlična stroškovna učinkovitost zaradi majhnih stroškov za načrtovanje in inštalacije;
 • ekstremna fleksibilnost zaradi večnamenskih vtičnih mest in raznolikih funkcijskih modulov (IO-Link, RS485/MOVIMOT®…);
 • neodvisnost od sistema zaradi principa »menjave vodil Bus brez menjave sistema«, velja za vse običajne sisteme Bus na vsem svetu;
 • maksimalna transparentnost zaradi preciznih in podrobnih diagnostičnih možnosti.

Brošura o Cube67 kot PDF    Cube67 v spletni trgovini

Decentralizacija na najvišji ravni

Vozlišče vodila Bus

Vozlišče je centralni vmesnik sistema Cube za nadrejen koncept upravljanja. Skupaj z vsemi priključenimi senzorji in aktuatorji oskrbuje sistem z energijo ter nadzoruje tokove z inteligentno kontrolo bremenskega toka (Mico).

Menjava vodila Bus brez menjave sistema

Inštalacijski koncepti lahko v različnih upravljalnih konceptih delujejo na enak način. Zato se uporabljajo vozlišča z želenim protokolom Fieldbus. Podjetje Murrelektronik ponuja vozlišča Bus za vse običajne sisteme Fieldbus.

Sistemski kabel

Sistemski kabel povezuje module z vozliščem Bus in prenaša tako podatke kot tudi energijo – To zmanjšuje stroške inštalacije.

IO moduli Cube67

Visoka varianca modulov, med katerimi so digitalni, analogni in funkcijski moduli, omogočajo najbolj prilagodljive in najučinkovitejše inštalacije v polju.

Cube20

Z modulom Cube20 so IO-signali razdelilnih in priključnih omaric (IP20) decentralizirano in ekonomično vključeni v inštalacijo Cube.

Popolna prehodnost

Sistem Cube na enostavnejši način kombinira inštalacije električnih omaric (IP20) z inštalacijami v polju (IP67).

Cube67

Cube67 je decentraliziran in modularno razširljiv IO-sistem Fieldbus za zaščitni razred IP67. Omogoča inštalacijske koncepte, usmerjene k uporabnikom, ki so optimalno prilagojeni na rabo in imajo module v neposredni bližini procesov. Sistemski kabel povezuje module z vozliščem Bus in prenaša tako podatke kot tudi energijo.

 • Poljubna razporeditev modulov vzdolž sistemskega kabla
 • Kratek čas zagona zaradi avtomatskega naslavljanja modulov
 • Obsežna razširitev sistema brez ločenih varnostnih sistemov zaradi pametnega nadzora električne energije (Mico) v vozlišču (60 metrov)
 • Zaliti, kompaktni in robustni moduli z zaščito IP67 za namestitev v neposredni bližini procesov, varčevanje s priključnimi omaricami
 • Moduli za zaščitni razred IP69K po pravilih higienskega oblikovanja (za področje živil);
 • Preprečevanje priključnih napak ter možnost hitre inštalacije in demontaže pri transportu s pomočjo vtičnih priključkov

Cube20

Cube20 je modularno razširljiv IO-sistem Fieldbus za električno omarico. Lahko ga uporabljamo posamezno ali v kombinaciji z modulom Cube67. Cube20 se dosledno zgleduje po zahtevah sodobnih napeljavah v električnih omaricah. Visoki stroški, ki jih povzroča rokovanje s številnimi posameznimi komponentami, se z uporabo Cube20 maksimalno zmanjšajo.

 • Kompaktna oblika, nizka višina
 • Visoka gostota kanalov
 • 32 kanalov na IO-modul, do 488 IO vrat na samo 90 cm
 • Do 15 modulov s samo enim naslovom vozlišča
 • Podrobna diagnostika posameznega kanala in transparente priključne sponke z LED lučkami za enostavno lokalizacija napak na mestu
 • Povezovalne sponke, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Različne skupine potencialov z galvansko ločitvijo

Upravljalnik Machine Options Management

Sistemske rešitve, prilagojene na vašo rabo

Upravljalnik Machine Option Management (MOM) omogoča vklop ali izklop različnih modulov Cube med obratovanjem prek upravljalnika. To predstavlja osnovo za modularna parametriranja, enostavno menjavo orodja, standardne stroje z različnim številom IO vrat, neobvezne sestavne dele ali sekvenčni zagon. MOM zmanjšuje stroške projektiranja in dokumentiranja ter ponuja edinstveno fleksibilnost sistema.

Tipična področja uporabe

Adut je fleksibilnost: modul Cube67 najdemo na različnih področjih in v različnih industrijskih panogah ...
Newsletter
Always up to date!
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...