Moduli Fieldbus MVK Fusion | Murrelektronik
Murrelektronik  MVK Fusion

MVK Fusion

Moduli Fieldbus MVK Fusion podjetja Murrelektronik vas vabijo k standardizaciji modularnih enot in odpirajo vrata k strategiji z enim modulom.

Modul PROFINET/PROFIsafe združuje tri temeljne funkcije namestitvene tehnike:

  • digitalne standardne senzorje in aktuatorje,
  • digitalne varnostne senzorje in aktuatorje,
  • IO-Link.

Omenjena kombinacija je zelo inovativna, saj omogoča nove in pionirske koncepte na področju avtomatizacije. Tako postane namestitev enostavnejša in hitrejša.

Kompleksnost parametriranja se z uporabo modula MVK Fusion odločilno zmanjša, saj ga v celoti izvede orodje za inženiring v sistemu varnostnega upravljanja. Razvijalec programske opreme in inženir elektrotehnike tako ne potrebujeta usposabljanja o orodjih ter priročnikih, specifičnih za posameznega proizvajalca.

Z modulom MVK Fusion je tako na modularno enoto potrebnih manj modulov Fieldbus, v najboljšem primeru le eden, kar je še razlog več za uporabo omenjene avtomatizacije na številnih področjih.

Murrelektronik MVK Fusion
Murrelektronik I MVK Fusion Maximale
En modul za maksimalno raznolikost

Posebnost modula Fieldbus MVK Fusion je njegova raznolikost. Združuje namreč tri temeljne funkcije namestitvene tehnike – digitalne standardne senzorje in aktuatorje, digitalne varnostne senzorje in aktuatorje ter naprave z IO-Linkom. Ta njegova lastnost tako poenostavlja namestitve, omogoča varčevanje s prostorom in zmanjšuje število potrebnih modulov.

Murrelektronik I MVK Fusion Maximale
Maksimalna fleksibilnost za varno uporabo

MVK Fusion s tremi varnimi vhodnimi vrati z dvema kanaloma, varnimi izhodnimi vrati z dvema varnima izhodoma in posebnimi vrati Class-B-IO-Link-Port z varno izključitvijo združuje varnostne naloge posamezne namestitvene rešitve v en modul. Tako dosežemo visoko stopnjo varnosti, ki ponuja optimalno zaščito za človeka in stroj.

Murrelektronik I MVK Fusion Safety
Varnostno parametriranje z enim klikom

Z modulom MVK Fusion je parametriranje varnostnih senzorjev in aktuatorjev izjemno enostavno. V orodju za inženiring v sistemu varnostnega upravljanja le z nekaj kliki izberete funkcijo in parametriranje je v celoti zaključeno brez dodatne programske opreme posameznih proizvajalcev.

Murrelektronik I MVK Fusion High
Visoka učinkovitost

Moduli so primerni za uporabo v kombinaciji z razredi Conformance Class C (IRT), Shared Device in Netload Class III. Tako jih lahko brez težav uporabimo v namestitvah, ki zahtevajo maksimalno zmogljivost in popolno zanesljivost. Ti moduli so popolne komponente za rešitve PROFINET.

Murrelektronik MVK Fusion

Vsestranska uporaba in obsežne diagnostične možnosti:

  • robustno kovinsko ohišje, posebej odporno na iskre varjenja,
  • vgrajen spletni strežnik za shranjevanje napak,
  • praktično vrtljivo stikalo za varnostno rabo,
  • neobvezna hladilna enota za uporabo v ekstremnih razmerah,
  • uporaba na višini do 3.000 metrov,
  • obsežne diagnostične možnosti za hitro odpravljanje napak.

Z modulom Fieldbus MVK Fusion vabimo uporabnike, da pospešijo standardizacijo modularnih enot, kar omogoča nove in pionirske koncepte na področju avtomatizacije.

Michael Greiner, Senior Product Manager

Prenos vseh informacij

Dober dan
E-novice
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...