Moduli Fieldbus MVK Fusion | Murrelektronik
Murrelektronik  MVK Fusion

MVK Fusion

Moduli Fieldbus MVK Fusion podjetja Murrelektronik vas vabijo k standardizaciji modularnih enot in odpirajo vrata k strategiji z enim modulom.

Modul PROFINET/PROFIsafe združuje tri temeljne funkcije namestitvene tehnike:

  • digitalne standardne senzorje in aktuatorje,
  • digitalne varnostne senzorje in aktuatorje,
  • IO-Link.

Omenjena kombinacija je zelo inovativna, saj omogoča nove in pionirske koncepte na področju avtomatizacije. Tako postane namestitev enostavnejša in hitrejša.

Kompleksnost parametriranja se z uporabo modula MVK Fusion odločilno zmanjša, saj ga v celoti izvede orodje za inženiring v sistemu varnostnega upravljanja. Razvijalec programske opreme in inženir elektrotehnike tako ne potrebujeta usposabljanja o orodjih ter priročnikih, specifičnih za posameznega proizvajalca.

Z modulom MVK Fusion je tako na modularno enoto potrebnih manj modulov Fieldbus, v najboljšem primeru le eden, kar je še razlog več za uporabo omenjene avtomatizacije na številnih področjih.

Murrelektronik MVK Fusion
Murrelektronik I MVK Fusion Maximale
En modul za maksimalno raznolikost

Posebnost modula Fieldbus MVK Fusion je njegova raznolikost. Združuje namreč tri temeljne funkcije namestitvene tehnike – digitalne standardne senzorje in aktuatorje, digitalne varnostne senzorje in aktuatorje ter naprave z IO-Linkom. Ta njegova lastnost tako poenostavlja namestitve, omogoča varčevanje s prostorom in zmanjšuje število potrebnih modulov.

Murrelektronik I MVK Fusion Maximale
Maksimalna fleksibilnost za varno uporabo

MVK Fusion s tremi varnimi vhodnimi vrati z dvema kanaloma, varnimi izhodnimi vrati z dvema varnima izhodoma in posebnimi vrati Class-B-IO-Link-Port z varno izključitvijo združuje varnostne naloge posamezne namestitvene rešitve v en modul. Tako dosežemo visoko stopnjo varnosti, ki ponuja optimalno zaščito za človeka in stroj.

Murrelektronik I MVK Fusion Safety
Varnostno parametriranje z enim klikom

Z modulom MVK Fusion je parametriranje varnostnih senzorjev in aktuatorjev izjemno enostavno. V orodju za inženiring v sistemu varnostnega upravljanja le z nekaj kliki izberete funkcijo in parametriranje je v celoti zaključeno brez dodatne programske opreme posameznih proizvajalcev.

Murrelektronik I MVK Fusion High
Visoka učinkovitost

Moduli so primerni za uporabo v kombinaciji z razredi Conformance Class C (IRT), Shared Device in Netload Class III. Tako jih lahko brez težav uporabimo v namestitvah, ki zahtevajo maksimalno zmogljivost in popolno zanesljivost. Ti moduli so popolne komponente za rešitve PROFINET.

Murrelektronik MVK Fusion

Vsestranska uporaba in obsežne diagnostične možnosti:

  • robustno kovinsko ohišje, posebej odporno na iskre varjenja,
  • vgrajen spletni strežnik za shranjevanje napak,
  • praktično vrtljivo stikalo za varnostno rabo,
  • neobvezna hladilna enota za uporabo v ekstremnih razmerah,
  • uporaba na višini do 3.000 metrov,
  • obsežne diagnostične možnosti za hitro odpravljanje napak.

Z modulom Fieldbus MVK Fusion vabimo uporabnike, da pospešijo standardizacijo modularnih enot, kar omogoča nove in pionirske koncepte na področju avtomatizacije.

Michael Greiner, Senior Product Manager

Prenos vseh informacij

Dober dan
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...