Cube67 - Tipična področja uporabe | Murrelektronik

Rešitve glede na rabo

Tipična področja uporabe

Raznolikost odpira možnosti

Sistem Fieldbus Cube67 ponuja maksimalno fleksibilnost pri združitvi inštalacijskih konceptov. Zaradi velike izbire različnih modulov lahko realiziramo optimalno rešitev za vsako rabo, na različnih področjih in panogah. Ti primeri kažejo, kako to izgleda v praksi ...

Montažna tehnika in manipulatorji    Obdelovalni stroji    Logistika    Avtomobilska industrija    Robotika    Živilska industrija    Pakiranje    Obdelava lesa

Cube67 na področju montažne tehnike in manipulatorjev

Zaradi svoje fleksibilnosti in kompaktnosti je sistem Cube popolna izbira za prostorsko tesne uporabe na področju montažne tehnike in manipulatorjev. Moduli so nameščeni v neposredni bližini procesov. Zaradi večnamenskih vtičnih mest in velikega števila kanalov (do 32 IO vrat na modul) so moduli posebej optimizirani glede na določene zahteve. Tako sistemski kabel skrajša trase za polaganje napeljav. Modul Cube v inštalacije ekonomično in učinkovito vključi različne digitalne in analogne senzorje in aktuatorje, senzorje in aktuatorje z IO-Linkom ter ventilske otoke. Upravljalnik „Machine Option Management“ (MOM) pa pri menjavi orodja ali nadgradnji stroja in naprave zmanjša čase ponovnega zagona.

Cube67 na obdelovalnih strojih

Robustni in popolnoma zaliti moduli Cube ter vse ostale sistemske komponente so odporna na olja in maziva. Tako zagotavljajo trajne inštalacijske rešitve. Tudi ventile z visoko potrebo po električni energiji do 2 A lahko brez težav priključimo. Obsežne diagnostične možnosti pa zagotavljajo maksimalno produktivnost.

Cub67 na področju logistike

Zaradi fleksibilne modularne razporeditve in večnamenskih vtičnih mest na IO modulih, ki jih lahko parametriramo, postanejo priključne omarice odveč. To zmanjšuje inštalacijske stroške. Vgrajena aplikacija IO-Check omogoča predhoden zagon nekaterih delov stroja. Ker je kabel sistemskega vodila Bus priključljiv, lahko dele stroja pri transportu razstavimo in jih po namestitvi hitro zaženemo. Funkcijski moduli z vmesnikom RS485 ali IO-Link vmesnikom poenostavljajo uporabo senzorjev RFID ali kompleksnih senzorjev, kar omogoča omrežno avtomatizacijo.

Cube67 v avtomobilski industriji

Dodatna vrednost proizvodnje avtomobilov je tesno povezana s tem, da stroji in naprave mirujejo tako malo, kot je to le mogoče. Vtična mesta sistema Cube enako kot upravljalnik Machine Options Management (MOM) in funkcija avtomatičnega naslavljanja omogočajo kratke nastavitvene čase. Z modulom Cube67 Diagnose-Gateway so obsežni diagnostični podatki na voljo v poljubnem spletnem brskalniku in jih lahko s pomočjo OPC-UA uporabimo tudi za številne analize v oblaku.

Cube67 na področju robotike

Z upravljalnikom „Machine Option Management“ (MOM) je menjava orodja mogoča v najkrajšem času. To zmanjša tudi obdobja praznega teka in zvišuje produktivnost. Sistemski kabel je torzijsko odporen in ne potrebuje veliko prostora v kompletu kablov. Moduli Cube so zaradi njihove majhnosti in visoke odpornosti na tresljaje in udarce idealna izbira za področje robotike.

Cube67 v živilski industriji

Robustni moduli Cube IP69K po pravilih higienskega oblikovanja omogočajo številne inštalacijske rešitve vse do živilskega področja. Tako prihranimo stroške za drage priključne omarice in zahtevne inštalacije. En sistemski kabel maksimalno zmanjša draga paralelna polaganja posameznih napeljav na jeklene mreže.

Več o modulu Cube67 v živilski industriji

Cube67 na področju pakiranja

Zaradi principa »menjava vodila Bus brez menjave sistema« je sistem Cube primeren tudi za globalno uporabo. Sistem Cube obdeluje signale z ustreznimi funkcijskimi moduli (števci, logika) neposredno v polju in omogoča najkrajše reakcijske čase in na enostaven in ekonomičen način upravlja pogone (MOVIMOT®).

Cube67 na področju obdelovanja lesa

Pri obdelavi lesa so prilagodljive in učinkovite rešitve bistvene. S sistemom Cube in njegovo raznolikostjo modulov lahko najdemo celovite rešitve za obsežno rabo. Stroški za načrtovanje in inštalacijo se občutno zmanjšajo.

Newsletter
Always up to date!
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...