Varnost - funkcionalna varnostna tehnika | Murrelektronik
Murrelektronik Optimalna zaščita za človeka in stroj

Funkcionalna varnost

Varnostne rešitve podjetja Murrelektronik

Optimalna zaščita za človeka in stroj

Varnostna tehnologija je na področju avtomatizacije ključna, decentralizirani inštalacijski koncepti podjetja Murrelektronik pa vam omogočajo visoke varnostne kategorije za celotni sistem.

Podjetje Murrelektronik ponuja različne rešitve z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo za različne rabe in zahteve.

  • Če je potrebno izključiti izhode modulov in s tem izklopiti zadevne strojne komponente, potem lahko uresničimo varne inštalacije v sodelovanju s pasivnimi varnostnimi moduli Fieldbus z zanesljivimi varnostnimi releji. Pri modulih Fieldbus lahko posežemo po zanesljivih in znanih standardnih izdelki, kar olajša začetek.
  • Z moduli MVK Metall Safety, MVK Fusion in Cube20S ponuja podjetje Murrelektronik izredno kakovostne varnostne rešitve, pri katerih v povezavi z varnim upravljalnikom (F-SPS ali SPS) dobimo varne vhode in izhode. Ker uporabljamo protokol Fieldbus PROFINET/PROFIsafe oz. PROFIBUS/PROFIsafe, je zagotovljen zanesljiv prenos podatkov, pomembnih za varnost, s čimer so dosežene tudi najvišje varnostne kategorije po standardu EN ISO 13849-1. Obsežne diagnostične možnosti olajšajo upravljanje.

V inštalacijske koncepte podjetja Murrelektronik so vključeni najrazličnejši varnostni akterji, kot so svetlobne zapore, svetlobne zavese, svetlobne zapore, dvoročno upravljanje, tipka za zaustavitev v sili, tipka za izklop v sili, varnostni ventili, laserski skenerji, sistemi zaščitnih vrat ...

Z rešitvami in inštalacijskimi koncepti podjetja Murrelektronik se na učinkovit ter ekonomičen način prenašajo signali, potrebni za varno delovanje strojev in naprav.

Michael Greiner, varnostni strokovnjak podjetja Murrelektronik

Varne rešitve z izdelki Safety podjetja Murrelektronik

Murrelektronik MIRO SAFE

Varnosti releji za raznoliko rabo

MIRO SAFE + varnostni releji podjetja Murrelektronik

Varnostni releji so zanesljiva rešitev na področju funkcionalne varnostne tehnike. Varno se izključijo in zagotavljajo varne delovne procese. Njihovo upravljanje je enostavno, brez dodatne programske opreme in integracije z upravljalnikom. Z MIRO SAFE+ dosežemo varnostne standarde vse do ravni učinkovitosti e (Ple) po standardu EN13849-1.

O VARNOSTNIH RELEJIH

Varni IO-moduli

MVK Metall Safety in MVK Fusion

MVK Metall Safety in MVK Fusion sta zaradi zaščite IP67 ter njene odpornosti proti medijem in vibracijam primerna za uporabo v neprijaznih industrijskih okoljih. Ponujata obsežne diagnostične možnosti in zanesljivo odkrivata napake. Modula delujeta s PROFIsafe, varnostno razširitvijo PROFINETA.

MVK METALL SAFETY    MVK FUSION

Murrelektronik MVK Fusion
Murrelektronik EMERGENCY STOP pushbutton with coloured key caps

Varnostne ukazne naprave

Varnostne ukazne naprave, kot sta zaustavitev in izklop v sili

Varnostne ukazne naprave morajo biti vedno dostopne in morajo vedno delovati. Tipki ZAUSTAVITEV V SILI in PONASTAVITEV podjetja Murrelektronik sta v inštalacijske koncepte integrirani s konfekcioniranimi standardnimi kabli M12, kar prihrani čas in zmanjša nevarnost napak v ožičenju. S pomočjo tehnike „Plug & Play“ so ukazne naprave nemudoma pripravljene za uporabo.

VEČ INFORMACIJ

Dober dan
E-novice
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...