Pametne rešitve za avtomatizacijo | Murrelektronik

7. februar 2023

Pametne rešitve za avtomatizacijo

Podjetje Murrelektronik na sejmu IFAM 2023 v Ljubljani

Podatki in dejstva

  • Stojnica podjetja Murrelektronik na sejmu IFAM v Ljubljani
  • 07. - 09. marec 2023
  • Gospodarsko razstavišče Ljubljana, stojnica B302
  • Brezplačna prijava!

Sejem IFAM v Ljubljani poudarja osebni kontakt pri predstavitvi izdelkov, usmerjenih v prakso in prihodnost. Podjetje Murrelektronik bo med 7. in 9. marcem na sejmu v Ljubljani pokazalo, kako se lahko podjetja že danes povežejo s prihodnostjo. Za to potrebujejo namreč decentralizirano inštalacijsko tehniko brez ožičenja. Na sejemski stojnici 302 v hali 9 bo Murrelektronik prestavil inovativne sisteme, rešitve in izdelke, ki podjetjem omogočajo pot do popolne digitalne transformacije, kar je aktualno največji trend na področju avtomatizacije.

Naši najpomembnejši izdelki:

Vario-X: električnim omaricam so dnevi šteti

Podjetje Murrelektronik je razširilo svoj poslovni model. Stavi na novo modularno in zelo prilagodljivo platformo za avtomatizacijo Vario-X, s katero lahko prvič realiziramo vse funkcije avtomatizacije na popolnoma decentraliziran način brez električne omarice. Platforma Vario-X prenese senzorje in aktuatorje v neposredno bližino stroja ter pri brezšivnem povezovanju decentraliziranih servo pogonov skrbi za zanesljivo upravljanje z napetostjo, signali in podatki. Naprava, ki je bila avtomatizirana z uporabo platforme Vario-X, ima od samega začetka digitalnega dvojčka. S pomočjo gibljive slike resničnega sistema v merilu 1:1 prihranimo veliko časa in stroškov pri načrtovanju, obratovanju in servisiranju.

 

Emparrro20-Pro

Z uporabo novega stikalnega napajalnika Emparro20-Pro prihranite veliko denarja zahvaljujoč njegovi majhni zasnovi, daljši življenjski dobi in visoki razpoložljivosti. Z dodatnim adapterjem IO-Link lahko stikalni napajalnik upravljate na daljavo. Nastavite lahko izhodno napetost, zaklepate krmilne elemente ali izvajate diagnostiko na stikalnem napajalniku. Namestitev napajalnika Emparro20-Pro je mogoča brez orodja s pomočjo DIN letev, kar seveda poenostavi inštalacijo. Pozitivna lastnost napajalnika je tudi visoka kompaktnost, saj je za 40 % ožji od predhodne naprave in s tem prihrani veliko prostora v električni omarici.

 

Moduli IO-Link Master

IO-Link je sinonim za inštalacijo s funkcijo Plug & Play pri avtomatizirani tehniki. Zlasti zaradi vse bolj zapletenih proizvodnih procesov in sistemov, pri katerih se beleži in povezuje vse več podatkov, ta komunikacijski standard ustvarja največjo preglednost od ravni senzorja/aktuatorja do oblaka. Pred kratkim smo svojo ponudbo IO-Link izdelkov razširili še z moduloma fieldbus IP67 »MVK Pro« in »IMPACT67 Pro«. Popolnoma nova modula imata osem večnamenskih master vrat in lahko zahvaljujoč L-kodiranim priključkom M12 preneseta visoke napetosti ter upravljata Ethernet protokole PROFINET, EtherNet/IP in EtherCAT.

 

Napajalni konektorji serije MQ15

Zaradi posebnega sistema za hitro priključevanje jih lahko enostavno in hitro namestimo brez orodja. Primerni so predvsem za neprijazna industrijska okolja, ker so po standardu IP67 odporni na prah in vodo. Njihova kompaktna zasnova in prenos visokih vrednosti električnega toka s stalno obremenitvijo do 16 A pri napetosti do 600 V AC odpirata še dodatna področja uporabe. Tako so na primer idealni tudi za priključitev asinhronih indukcijskih motorjev.

 

Inštalacijske rešitve za strojni vid

Z modularnimi rešitvami »Plug and Play« podjetja Murrelektronik lahko sisteme za strojni vid hitro in prilagodljivo zaženemo. Poleg tega pa moduli nudijo možnost obsežnega in natančnega diagnosticiranja ter imajo tako velik vpliv na razpoložljivost naprav. Ostale prednosti: podatkovne komunikacijske naprave in napajalniki so nameščeni decentralizirano, zato je mogoče znižati stroške namestitve ter načrtovanje in projektiranje prevelikih električnih omaric in kabelskih linij na minimum.

 

Tako prejmete vašo brezplačno vstopnico za sejem IFAM
Registrirajte se prek spleta in si zagotovite brezplačen obisk sejma. Vnesite kodo »Murrelektronik« in prejmite brezplačno vstopnico. 

Veselimo se vašega obiska!

Novice iz našega podjetja

Novo v spletni trgovini: Funkcija Easy-Import-Export

Ali ste že vedeli? Funkcija Easy-Import-Export je odlično orodje, s katerim imate veliko možnosti za učinkovitejšo uporabo spletne trgovine.

Izvedite več

Začenja se novo poglavje: Murrelektronik Avstrija se seli v sodobno pisarno na dunajskem letališču

Podjetje Murrelektronik GmbH, specialist za decentralizirano tehnologijo avtomatizacije, se v Avstriji po novem predstavlja na drugi lokaciji. Nova pisarna se nahaja na območju…

Izvedite več

Murrelektronik v praksi

Hitro, jedrnato in informativno.

Izvedite več

Dober dan
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...