Logistika podatkov – dejavnik uspeha | Murrelektronik
Engineering the Future: Information Handling

Logistika podatkov – dejavnik uspeha

Maksimalna razpoložljivost

Odločilen dejavnik za ekonomičnost strojev in naprav je njihova maksimalna razpoložljivost. Najboljši gospodarski profit dosežemo z zanesljivostjo in načrtovanjem.

Engineering the Future: Information Handling Example with the Cube67 Diagnostic Gateway
Engineering the Future: Information Handling Example with the Cube67 Diagnostic Gateway
Engineering the Future: Information Handling Example with the Cube67 Diagnostic Gateway

Zmanjšanje časov mirovanja

Za maksimalno razpoložljivost je nujna takšna zasnova strojev in naprav, da se načrtovani in nenačrtovani časi mirovanja zmanjšajo na absolutni minimum. Za to so potrebni prediktivna strategija vzdrževanja in najkrajši reakcijski časi v primeru nenačrtovanega časa mirovanja stroja.

Da bi te cilje dosegli, potrebujemo obsežne diagnostične funkcije in primerno podatkovno infrastrukturo, s čimer nam je podrobna slika o statusu strojev in naprav neprestano na voljo. Načeloma v sodobnih inštalacijskih konceptih ne primanjkuje diagnostičnih in procesnih podatkov ter podatkov o parametrih. Obsežna senzorika zajame številne merilne vrednosti. Z inštalacijskimi koncepti prihodnosti, ki delujejo na podlagi industrijskega Etherneta, lahko realiziramo koncepte, ki v okviru prediktivnega vzdrževanja nudijo diagnostične podatke. Z njihovo pomočjo lahko upravljavec strojev in naprav pravilno reagira, če je potreben nujen servis.

Kaj je torej izziv?

Pravi podatki morajo biti v pravem trenutku pravilno uprizorjeni in v optimalni kakovosti pri pravi kontaktni osebi, seveda po vsem svetu.

Enostavno povedano: logistika podatkov mora biti primerna!

Ampak kako to izgleda v praksi?

Pri načrtovanju in začetku obratovanja diagnostičnim funkcijam ne posvečamo potrebne pozornosti. Druge stvari so kratkoročno gledano pomembnejše. Roki dobave nas pogosto priganjajo. Ni dvomov, da bi bilo treba trajne diagnostične funkcije sprogramirati, ampak v praksi se to preredko uporablja. Ker je to treba storiti za vsak protokol Bus ali protokol industrijskega Etherneta drugače, je seveda realizacija še bolj otežena. Celotnega potenciala splošne diagnostike tako ni mogoče izčrpati. To postane šele takrat očitno, ko se pojavi prva napaka in iskanju razloga ni videti konca.

 

Zato za sistem vodil Bus Cube67 podjetja Murrelektronik obstaja modularna, fleksibilna, nagrajena in torej zelo praktična komponenta: Cube67 Diagnose-Gateway.

Popolna logistika podatkov z modulom Cube67 Diagnose-Gateway

Sistem Fieldbus Cube podjetja Murrelektronik ponuja obsežne diagnostične možnosti. Modul Cube67 Diagnose-Gateway omogoča dostop do teh podatkov prek vmesnika Ethernet s funkcijo Plug & Play. Ta rešitev je enostavna za implementiranje, skrbi za jasna navodila v primeru okvare in omogoča visoko razpoložljivost strojev.

  • Z modulom Cube67 Diagnose-Gateway upravljavci pregledajo tipologijo sistema Cube in pravočasno prepoznajo inštalacijske napake.
  • Serviserji strojev in naprav lokalizirajo napako z začasno integracijo modula Cube67 Diagnose-Gateway. Poleg tega je to popolna rešitev za teste sprejemljivosti. Tudi trajna integracija je zanimiva rešitev, saj lahko z daljinskim dostopom npr. električarju na licu mesta dajemo navodila.
  • Upravljavec stroja ali naprave, ki trajno uporablja modul Cube67 Diagnose-Gateway, lahko pravočasno reagira v problematičnih situacijah. V optimalnem primeru so navodila za uporabo v primeru napake že vključena in monter lahko pravi nadomestni del prinese iz skladišča.

Prenos bele knjige

Izpolnite formular in omogočen vam bo dostop do prenosov

Rešitev računske naloge vnesite v zgornje polje.
captcha
*obvezno polje
Dober dan
Zmeraj smo vam na voljo!
Dosegljivi smo prek številnih medijev ...